HemHem  SökSök  Bli medlemBli medlem  Logga in  

Dela
 

 Sierra Problem...

Gå ner 
FörfattareMeddelande
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 11:47

Nu tänkte jag fråga er som är lite rutinerade av pintosnurror och allt därtill.
Har nå konstigt problem med mätarhuset på min sierra -87. när jag startar bilen så fungerar inga mätare eller varningslampor men när jag sedan "varvar" upp den ganska högt ca 5-6000 varv så hoppar mätarna igång igen men då tänds batterilampan och varvmätaren ligger lite efter, enligt den har jag stoppen på 4500. Har testat med andra mätarhus också men utan framgång.

Belysningen i mätarna fungerar perfekt jämt.


Ps. någon som har en hastighetsmätarwire som ligger?


Mvh Henke
Till överst på sidan Gå ner
_-gniraz-_
Skogenracing Elite
_-gniraz-_

Antal inlägg : 2200
Age : 34
Namn : Fredrik.Z
Från : Fröslunda
Kör : ""No Control" Sierran
Registration date : 06-10-31

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 12:18

Du har laddningsproblem testa bytt Laddningsregulatorn som sitter på generatorn hjälper inte de får du byta hela generator...
Till överst på sidan Gå ner
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 13:42

_-gniraz-_ skrev:
Du har laddningsproblem testa bytt Laddningsregulatorn som sitter på generatorn hjälper inte de får du byta hela generator...


Okej. men jag har ju inte haft några problem som att bilen "laddat ur sig" eller hur man ska formulera det, bilen har alltid startat perfekt och har inte behövt laddat batteriet någon gång..Kan de vara Generatorn ändå?
Till överst på sidan Gå ner
_-gniraz-_
Skogenracing Elite
_-gniraz-_

Antal inlägg : 2200
Age : 34
Namn : Fredrik.Z
Från : Fröslunda
Kör : ""No Control" Sierran
Registration date : 06-10-31

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 14:05

När du varvar upp bilen så lamporna börjar lysa bättre mm början den ladda vilket gör att de går att köra haft precis så på min brukis va generatorn som va fel byte den så funka de kanon sen byte även bara laddregulaorn innan men de hjälpte inte...

Har du nyligen svetsat i bilen innan de började så har du nog en bra orsak varför de inträffade..



Antar att du kolla kablarna till den ska gå en grov +kabeloch en liten blå kabel kolla så de är i bra skick..
Till överst på sidan Gå ner
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 14:29

_-gniraz-_ skrev:
När du varvar upp bilen så lamporna börjar lysa bättre mm början den ladda vilket gör att de går att köra haft precis så på min brukis va generatorn som va fel byte den så funka de kanon sen byte även bara laddregulaorn innan men de hjälpte inte...

Har du nyligen svetsat i bilen innan de började så har du nog en bra orsak varför de inträffade..



Antar att du kolla kablarna till den ska gå en grov +kabeloch en liten blå kabel kolla så de är i bra skick..


Okej tackar ska kolla upp kablarna annars får man börja se efter generatorn då...Roligt att åka ford... Neutral
Till överst på sidan Gå ner
_-gniraz-_
Skogenracing Elite
_-gniraz-_

Antal inlägg : 2200
Age : 34
Namn : Fredrik.Z
Från : Fröslunda
Kör : ""No Control" Sierran
Registration date : 06-10-31

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 17:43

Ahlholm skrev:
_-gniraz-_ skrev:
När du varvar upp bilen så lamporna börjar lysa bättre mm början den ladda vilket gör att de går att köra haft precis så på min brukis va generatorn som va fel byte den så funka de kanon sen byte även bara laddregulaorn innan men de hjälpte inte...

Har du nyligen svetsat i bilen innan de började så har du nog en bra orsak varför de inträffade..



Antar att du kolla kablarna till den ska gå en grov +kabeloch en liten blå kabel kolla så de är i bra skick..


Okej tackar ska kolla upp kablarna annars får man börja se efter generatorn då...Roligt att åka ford... Neutral



Kör man som på din avatar får man räckna med lite skruvande också.. Wink
Till överst på sidan Gå ner
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimetis 03 mar 2009, 21:22

_-gniraz-_ skrev:
Ahlholm skrev:
_-gniraz-_ skrev:
När du varvar upp bilen så lamporna börjar lysa bättre mm början den ladda vilket gör att de går att köra haft precis så på min brukis va generatorn som va fel byte den så funka de kanon sen byte även bara laddregulaorn innan men de hjälpte inte...

Har du nyligen svetsat i bilen innan de började så har du nog en bra orsak varför de inträffade..



Antar att du kolla kablarna till den ska gå en grov +kabeloch en liten blå kabel kolla så de är i bra skick..


Okej tackar ska kolla upp kablarna annars får man börja se efter generatorn då...Roligt att åka ford... Neutral



Kör man som på din avatar får man räckna med lite skruvande också..
Wink



Men sierrerna ska ha ett H*lvete dom är inte värda nå bättre Very Happy

Men måste påpeka att Sladden innan var Fräsig Cool
Till överst på sidan Gå ner
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimefre 13 mar 2009, 12:02

Nu har ja kollat Både kablarna och satt in en ny Generator men utan framgång...det enda positiva är att nu visar varvmätaren rätt iaf..men måste fortfarande gasa för att den ska hoppa igång...kan det vara glapp i kontakterna till mätarhuset? börjar fundera på de...


Någon som har ett fungerande mätarhus som dom vill bli av med ? det ska vara -87.. behöver en hastighetsmätarwire med Very Happy

Henke
Till överst på sidan Gå ner
_-gniraz-_
Skogenracing Elite
_-gniraz-_

Antal inlägg : 2200
Age : 34
Namn : Fredrik.Z
Från : Fröslunda
Kör : ""No Control" Sierran
Registration date : 06-10-31

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimefre 13 mar 2009, 14:19

Mysko.. och bra jord mellan karossen och motorn har du... testade du bryta lite i kontakten som den blåa kabeln går in i precis innan för torpedväggen typiskt piss kontakt... Brukar som sagt oftast vara lätta fel eftersom de funkar så pass som de gör..
Till överst på sidan Gå ner
Ahlholm
Skogenracing Large


Antal inlägg : 112
Age : 31
Namn : Henke
Från : Söderfors
Kör : 325 E36, V70 och 9000T
Registration date : 09-02-05

Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitimefre 13 mar 2009, 14:45

Jo den kabeln har jag inte följt hela vägen men det är så J'vla jobbigt med el fel blir inte klok av sånt... mekanik fel är så fruktansvärt mycke bättre.

ska kolla resten av kablarna nu i helgen tänkte jag.. har investerat mätare så ja kan kolla laddet. av allra bästa Biltema kvalité Very Happy

Men snart får nog forden besöka bilkyrkogården om den inte skärper sig Very Happy

Eller Turboprojekt Cool
Till överst på sidan Gå ner
Sponsored content




Sierra Problem... Empty
InläggRubrik: Sv: Sierra Problem...   Sierra Problem... Icon_minitime

Till överst på sidan Gå ner
 
Sierra Problem...
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» Asplöven 2014/2015, Del 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Skogenracing.com :: Skogenracing Society :: Teknik-
Hoppa till: