HemHem  Vanliga frågorVanliga frågor  SökSök  Bli medlemBli medlem  MedlemslistaMedlemslista  AnvändargrupperAnvändargrupper  Logga in  

Dela | 
 

 hjälp! pinto går inte på alla!

Gå ner 
FörfattareMeddelande
kizen
Skogenracing Large
avatar

Antal inlägg : 144
Age : 32
Namn : matias
Från : åland
Kör : escort rs2000
Registration date : 07-10-21

InläggRubrik: hjälp! pinto går inte på alla!   mån 08 jan 2018, 10:29

tja!

tänkte höra med alla pinto gurus här om nån stött på liknande fenomen med pinto 2.0..

motorn går bara på 3 cyl eller ja 3.5 utan belastning ibland och kan inte hitta några synbara fel på motorn eller kringliggande utrustning.

motorn är en pinto 2.0 (205) med databoxstyrd förgasare och tändning sitter i en Sierra -88

det som jag testat är:

bytt till nya tändstift
bytt till nya tändkablar
bytt till ny rotor
bytt till nytt fördelarlock
testat en annan tändspole
testat en annan tändbox/modul
justerat ventilerna typ 3 ggr (0.20/0.25)
kollat att kamremmen sitter rätt
gått igen förgasaren och rengjort 3 ggr
tagit bort insuget och bytt packning och kollat efter sprickor
testat för vakuum läckage
gjort kompressions test med endast 0.25bar (mer) avvikelse på 1 cyl, de andra 3 lika.
kylarvätskan ser bra ut
oljan ser bra ut
ryker ingenting.
kollat tändfördelaren ser hel och ren ut. (finns inte mycke som kan fela där, sitter en magnet och en skiva med 4 punkter) skulle nått va trasigt där borde den inte gå alls?
tänder fin blå gnista på alla tändstift
tappar en cyl på varje utdragen tändkabel så tänder gör den på alla.
ventilfjädrarna ser hela ut
har helt slut på ideer vad som kan vara felet. så undrar nu om nån annan har tips eller varit med om liknande fenomen?

skulle kolvringarna va dåliga eller ventilerna otäta borde det ju synas på komptestet?

tack på förhand

M.L
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.motorportalen.net
Randombastard
Skogenracing Extreme
avatar

Antal inlägg : 399
Age : 28
Namn : Bobby
Från : Landskrona
Kör : Ford Sierra 2.0i
Registration date : 14-09-17

InläggRubrik: Sv: hjälp! pinto går inte på alla!   mån 08 jan 2018, 16:30

Tjena!

Hade problem med min när jag skulle Mappa första gången med PnP Härvan att de parade spridarna (Original härvan har parade spridar kontakter) då ville den inte tända på alla hela tiden förutom vid full gas.

Resulterade i att bygga ny härva för spridarna med nya kontaktstycken och då funkade den klockrent mot ECUMastern.

Trodde jättelänge att det var något knas med tändningen men visade sig vara spridarekontakterna/härvan.

Detta var dock EFI.

Kan vara bränsletillförseln...

Mvh
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
bosse
Skogenracing Supreme


Antal inlägg : 658
Age : 31
Namn : Bosse
Från : BRO/STHLM
Kör : allt för många bilar
Registration date : 10-06-16

InläggRubrik: Sv: hjälp! pinto går inte på alla!   mån 08 jan 2018, 20:46

Kör ett leakdowntest istället så ser du om det är tätt eller inte =)
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Sponsored content




InläggRubrik: Sv: hjälp! pinto går inte på alla!   

Till överst på sidan Gå ner
 
hjälp! pinto går inte på alla!
Till överst på sidan 
Sida 1 av 1

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Skogenracing.com :: Skogenracing Society :: Teknik-
Hoppa till: