HemHem  Vanliga frågorVanliga frågor  SökSök  Bli medlemBli medlem  MedlemslistaMedlemslista  AnvändargrupperAnvändargrupper  Logga in  
Dela | 
 

 m50 med vag spolar får ingen gnista

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
Gå till sida : 1, 2  Nästa
FörfattareMeddelande
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: m50 med vag spolar får ingen gnista   tor 04 okt 2012, 18:15

hej där.
har en bmw m50b25 motor med megasquirt 1 V3.
har monterat i orginal spolar och har fått bilen att starta men mapp firman rekomendera mig att stoppa i vag spolar med tändsteg.
tror dom heter 115 något. skulle koppla
stift 1 ström
2 jord
3signal
4 jord.
har ändrat dwell runntime till 2.0ms
och spark output inv NO.
men får ingen gnista ändå.
är de någon mera inställning man ska göra?
bilen gick ju med orginal spolarna.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tor 04 okt 2012, 18:29

Som jag förstått är det inte bara byta spolar, har du ett ett ms1 så ska boxen lödas om

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
Grey
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 2022
Age : 35
Namn : Jocke
Från : 08-land
Kör : Ford P100
Registration date : 06-10-30

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 05 okt 2012, 08:43

pejo89 skrev:
hej där.
har en bmw m50b25 motor med megasquirt 1 V3.
har monterat i orginal spolar och har fått bilen att starta men mapp firman rekomendera mig att stoppa i vag spolar med tändsteg.
tror dom heter 115 något. skulle koppla
stift 1 ström
2 jord
3signal
4 jord.
har ändrat dwell runntime till 2.0ms
och spark output inv NO.
men får ingen gnista ändå.
är de någon mera inställning man ska göra?
bilen gick ju med orginal spolarna.

Risken finns att du har bränt antinen boxen eller spolarna, eller både och.
VAG spolarna styrs nämligen inte av en så kraftig styrström som vanliga spolarna och tändsteget ger, så du måste ha speciella tändsteg för VAG spolar.
Bara att lämna bort till Mofid och hoppas på det bästa, om inte annat kan han både laga den om boxen skulle gått sönder och bygga om så den funkar med VAG spolar.

Glöm inte att du förmodligen kommer få ändra triggerinställningarna när boxen har byggts om för VAG spolar.

_________________
// Grey

http://www.racemovie.se

Visdomsord:

  • So thats how easy it is to let people know that you are different, you are not one of them!
    It will make you feel good, and it will make them feel even better!

  • "My definition of insane?
    Doing the same thing as everyone else and expecting a different result!"

  • We are all apprentices in a craft where no one ever becomes a master.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.racemovie.se
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 10:35

ja de stämde att jag fick löd om boxen. men detta blev de inte av iaf. jag ändra mig och montera en wastefire edis spole.
men nu har jag problem med den istället .....
får inte till trigger inställningen. varv räknaren hoppar och far ibland så något stämmer inte riktigt.
någon som har wheel decoder iställningar samt trigger angel?
verkar som den tänder 180g fel..
först hade jag monterat spole 1 till cyl 1-6
spole 2 cyl 2-5 spole 3 cyl 3-4.
m50b25 utan vanos.

fick tag på en bild och prova ändra om tändkablarna och de gick bättre utan mothugg men är inte rätt ändå..
länk till bilden nr:2

http://forum.savarturbo.se/viewtopic.php?t=46932

fick tag på en bmw m50 orginal tändmapp och ställde in
angel 60/45grader
samt spark 8 28 48.


Senast ändrad av pejo89 den fre 19 okt 2012, 10:45, ändrad totalt 1 gång
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 10:45

Wastefire spolen funkar inte bra ihop med Megasquirt och E85. Tändgnistan räcker knappt till 350whp

Den här inställningen har jag kört med och funkat bra på M50 med edis spole
Dock skulle jag idag kört som backeliten skriver med trigger angle 60grader och bara ändrat trig pos värdena tills det funkar


Trigger angle: 65grader
Trigger angle addition: 45grader

dwell 3.5

Trig Pos A 18
Trig Pos B 38
Trig Pos C 58

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 10:48

och kanske blir att köpa en bosch wastefire spole?
vart ställer man in trigger angel addition 45 grader?
är de samma ruta som sperk settings?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 10:50

pejo89 skrev:
och kanske blir att köpa en bosch wastefire spole?
vart ställer man in trigger angel addition 45 grader?
är de samma ruta som sperk settings?

Audi cop funkar absolut bäst, ger otroligt stark gnista och är ju nära på bolton förutom att man måste låta löda om boxen, vi alla kör med det och kan köra med 1.2mm stiftgap trots 1.6bar med E85.

Japp under spark settings

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 10:55

ja som tur ä spara jag ju dom spolarna tänkte lämna tillbaka dom först =)
blir vel att löda om boxen men första vill jag få allt till å fungera.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 11:17

Mina inställningar kommer funka bra om du kopplat allt rätt så Smile

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 11:42

ja de får vi hoppas. angående länken till bilden har ju du sättit ut en gång så jag koppla som den så vi får hoppas på detta. Laughing
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 15:44

Mikael skrev:
Mina inställningar kommer funka bra om du kopplat allt rätt så Smile

nu har jag provat att ställa in de och de fungera. men beter sig som förut med andra iställningar som jag provat. går bra på lite varv mellan 1000-1300 har inte så bra tomgång för tillfället. men så fort jag ska varva över 1500varv så motar han sig och skuter.
fattar inte vad som ä fel när de går bra på typ tomgång.
motorn utan vanos!

har en wastefire edis typ spole. stift 1 ska vel spole 1 till vänster i kontakt stycket. stift 2 spole 2. stift 3 spole 3 och stift 4 längst till höger + matning.
spark a stift 1
spark b stift 2
spark b stift 3
spole 1 går till 1 och 4 cyl.
spole 2 går till 3 och 6 cyl.
spole 3 går till 2 och 5 cyl.
förutsätter att cylinder 1 är längst fram på motorn.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 17:47

1-5-3-6-2-4

Cylinder 1 och 6 på spark A (stift 1)

Cylinder 5 och 2 på Spark B (stift 2)

Cylinder 3 och 4 på Sapark C (stift 3)

Minns inte hur jag gjorde men så här bör det vara med stiften på spolen (stift 4 plus matning)


_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 19:29

du har ingen mapp å skicka?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 19:43

jovisst, ge mig din mail och berätta din motorspec

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   fre 19 okt 2012, 19:54

skickat PM till dig mikael.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   lör 20 okt 2012, 13:59

sökte lite på google om bmw vr sensor stog att man skulle ha ett motstånd på signal kabeln?
pin1 =+ (10k in line)
pin 2 = GND
pin 3 =Schield (GND at ECU)
länken till sidan :
http://www.msextra.com/forums/viewtopic.php?f=71&t=42516
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   lör 20 okt 2012, 14:07

Nej det behöver du inte ha.

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 12:51

Mikael skrev:
Wastefire spolen funkar inte bra ihop med Megasquirt och E85. Tändgnistan räcker knappt till 350whp

Den här inställningen har jag kört med och funkat bra på M50 med edis spole
Dock skulle jag idag kört som backeliten skriver med trigger angle 60grader och bara ändrat trig pos värdena tills det funkar


Trigger angle: 65grader
Trigger angle addition: 45grader

dwell 3.5

Trig Pos A 18
Trig Pos B 38
Trig Pos C 58

kolla idag och trigger angel är ju 84 grader. kan man inte utgå från de eller skall man köra 60grader för att de står de på megasquirt sidor och som te.x 4cyl 90 grader.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 13:47

Kan du väl göra, spelar ingen större roll bara tändningen slår ut så mycket som du vill ha. Mina värden funkar och det kan du åka med om du vill slippa krångla

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 14:00

ja. dom fungera om jag ändra värdet mellan spark a och b. så jag tänkte jag villa ha minsta värdet på spark a och uppåt men kanske inte spelar någon roll.
har trigger angel 36 nu och
a:25
b:5
c:45

ändrar jag mellan a och b på dessa värdet så fungerar de inte men kan ju bero på att jag har högre trigger angel ån tänder som första värdet om man säger så.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 16:02

funkar inte mina värdena rakt av allts? Du har gjort något riktigt fel eller så har du ett vanos triggerhjul

Spelar ingen roll på ordningen annars

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 16:39

Mikael skrev:
funkar inte mina värdena rakt av allts? Du har gjort något riktigt fel eller så har du ett vanos triggerhjul

Spelar ingen roll på ordningen annars

nopp.. de vet jag inte om de är. om de inte finns något nummer eller liknande på den som ev stämmer med vanos trigger skiva. har inte en anning om de är bytt heller, har ju gått att köra sedan orginal.
ev kan jag skifta spark a och b kabeln på spolen å se om de går bättre.
en kompis till mig kör vems sprut å han har:
spark a: 4
b: 24
c: 44
med trigger angel 60. men vet ej om de är + 45 eller 22,5 grader.
detta går absolut inte på min. Question men ställer jag ner den på 28 grader så går de bra med domma inställningarna.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 17:01

Har du satt dit triggerhjulet rätt? Finns en styrning men den kan gå av ibland

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
pejo89
Skogenracing Small
avatar

Antal inlägg : 21
Age : 28
Namn : per-åke
Från : högsäter
Kör : volvo/bmw
Registration date : 12-10-04

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 17:15

aldrig haft av de. de enda jag gjort är att jag bytt topp till en m52 med utan vanos kammar.
har kollat att ställa motor på TDC märkningen och kollat att jag har 14 tänder imellan till missing tooth.
nollställde även motor vid isär tagning och märkte upp skivan mot givaren och ställt in kammarna i bakkanten så de vet jag är riktigt.

de konstiga är ju att de är som natt å dag om jag ändrar spark a och b.
24
4
44 går bra men inte 4 24 44.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: m50 med vag spolar får ingen gnista   tis 23 okt 2012, 17:20

Kopplat fel då

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
 
m50 med vag spolar får ingen gnista
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 2Gå till sida : 1, 2  Nästa
 Liknande ämnen
-
» m50 med vag spolar får ingen gnista
» M30b35 ingen gnista lr spridaröppning.
» Sierra pinto startar ej, Ingen gnista
» ingen gnista ms?
» M10b18 ingen tändning....

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Skogenracing.com :: Skogenracing Society :: Teknik-
Hoppa till: