HemHem  Vanliga frågorVanliga frågor  SökSök  Bli medlemBli medlem  MedlemslistaMedlemslista  AnvändargrupperAnvändargrupper  Logga in  
Dela | 
 

 ingen gnista ms?

Föregående ämne Nästa ämne Gå ner 
FörfattareMeddelande
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 12:02

Skulle ha igång bmwn för säsongen nu men får ingen gnista på stiften..
Har trigger signal kollat tändkablar och fördelarlock har även kollat dwelltider men allt verkar stämma.
En annan konstig sak är att när jag vrider av tändningen så får jag en gnista?

Nån som har nån ide?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 16:56

Har den funkat innan och helt plötsligt slutat?

Mät att du verkligen har 12V vid tändspolen/spolarna när du kör på startmotorn

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 19:55

bilen har stått över vintern och den enda som är gjort är att jag snyggat upp lite bland kablarna..
Har mätt vid spolen när jag mal och har då 12v.
Har mätt på minus sidan också och där får jag impulser eller vad man ska kalla det. Tänkte att tändspolen var kass men har provat med en annan med samma resultat. Satte stiftet direkt i kabeln från tändspolen ifall de var nå fel i fördelarn och då ser jag gnista när jag vrider av tändningen.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 20:00

Bilen funka alltså innan du började snygga upp bland kablarna. Logiken säger att du har gjort något du inte borde gjort Smile

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 20:14

funkat klokt har den inte gjort sen jag fick i sprutet tyvärr.. men har iaf haft gnista hela tiden. Hittar inget fel, allt annat fungerar.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Mikael
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 15242
Age : 38
Namn : Mikael
Från : Gävle
Kör : Subaru Impreza WRX STi, Skidoo summit tjejskoter
Registration date : 06-10-11

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 20:17

Du tillhandahåller alldelles för lite info för att det ska vara läge att gissa mer

_________________
“I live my life a quarter mile at a time. For those ten seconds or less I'm free nothing else matter”
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.skogenracing.com
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 20:28

Okej, sprutet är ett ms1v3, m20b20 med org. trigger givare och hjul. org.tändspole och fördelare. Har samma dwell inställningar som tidigare och har som sagt trigger signal..
Nån som känner igen symtomen med gnista när man vrider av tändningen? lr ska de va så kanske?
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 20:29

kan man ha haft sån otur att båda spolarna man provat har varit kassa? låter osannolikt men..
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
Grey
Skogencrew
avatar

Antal inlägg : 2022
Age : 35
Namn : Jocke
Från : 08-land
Kör : Ford P100
Registration date : 06-10-30

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   sön 27 maj 2012, 22:11

mät så du har 8-12v på plusen till spolen. Är det ingenting eller lägre när du vrider på är det ju därför (felkopplat eftersom tändningen bryter det mesta när man vrider på startläget).

_________________
// Grey

http://www.racemovie.se

Visdomsord:

  • So thats how easy it is to let people know that you are different, you are not one of them!
    It will make you feel good, and it will make them feel even better!

  • "My definition of insane?
    Doing the same thing as everyone else and expecting a different result!"

  • We are all apprentices in a craft where no one ever becomes a master.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil http://www.racemovie.se
bmwturbo
Skogenracing Small


Antal inlägg : 7
Age : 29
Namn : Andreas
Från : Svensson
Kör : bmw e30
Registration date : 12-05-27

InläggRubrik: Sv: ingen gnista ms?   tor 07 jun 2012, 10:44

har 12v på spolen när jag mal runt motorn. Tror tyvärr tändutgången är bränd av nån andledning för allt annat fungerar.
Till överst på sidan Gå ner
Användarens profil
 
ingen gnista ms?
Föregående ämne Nästa ämne Till överst på sidan 
Sida 1 av 1
 Liknande ämnen
-
» m50 med vag spolar får ingen gnista
» M30b35 ingen gnista lr spridaröppning.
» Sierra pinto startar ej, Ingen gnista
» ingen gnista ms?
» M10b18 ingen tändning....

Behörigheter i detta forum:Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Skogenracing.com :: Skogenracing Society :: Teknik-
Hoppa till: